DSP’den Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan’ı destekleyeceklerini belirten HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep’te demokrasiye katkı sunmak adına Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacaklarını söyledi.
Antep’te AKP-MHP adayı Fatma Şahin ile CHP-İyi Parti adayı Ejder Demir’e karşı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Sol Parti’den adaylığını açıklayan Celal Doğan’ı destekleyeceğini açıkladı.
Yerel seçim stratejilerine ilişkin konuşan HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayıp partilerinin eski milletvekili olan DSP’nin adayı Celal Doğan’ı destekleyeceklerini ifade etti.
‘DOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ’
‘KENTİ YÖNETENLER SORUNLARI ÇÖZMEDİ’
Kenti 3 dönem boyunca yöneten Celal Doğan’ın yeşil ve doğayla bütünleşmiş bir Antep yarattığını aktaran Kılıç, 2004 yılında yerel yönetimin AKP’ye geçmesinden sonra ise Antep’in rant temelli imar politikalarıyla betonlaştığını ve kirlendiği ifade etti. AKP’li belediyeler döneminde hava kirliliği, trafik ve ulaşım gibi sorunların çözümsüz kalıp kronikleştiğini anlatan Kılıç, “3 dönemdir bu kenti yöneten parti şehrin kronikleşen sorunlarını çözmediği için sorunların daha da katlandığını görüyoruz. Bu genel sorunları ele aldığımız 3 dönemdir kenti yöneten AKP halkın taleplerine cevap olamamıştır. Bu konularda yetkin ve donanımlı olan Celal Doğan’ın tekrardan başkanlığı kazanmasıyla kentin tekrardan marka bir şehir haline geleceğine inanıyoruz. Antep halkı özlem duyduğu hizmete Celal Doğan’la kavuşacaktır” diye konuştu.
Merkez ilçeler olan Şahinbey, Şehitkamil ile Oğuzeli ilçelerinde ve 7 taşra ilçede uygulayacakları seçim stratejisinin netleşmediğini aktaran Kılıç, “İlçe yönetimleri ve komisyonlarımızla toplantılarımızı sürdürüyoruz. Belediye meclis üyeliği listesi ve ilçe belediye başkan adayları noktasında belirlediğimiz isimler var. Ancak daha netleşen bir şey yok. En kısa süre içerisinde bu noktada da kararımızı halkımızla paylaşacağız” dedi. (Mezopotamya Ajansı)
